Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reacţie la violenţele de la Esplanada Moscheilor din Ierusalim: ”Israelul, stat terorist crud”

  • Cu 200 de răniţi s-au soldat, vineri, violenţele de vineri de la Esplanada Moscheilor din Ierusalim.
  • Sâmbătă seară, ciocnirile dintre poliţia israeliană şi protestatarii palestinieni s-au soldat cu peste 50 de răniţi, în Ierusalimul de Est
  • Pe Twitter, Erdogan a transmis un mesaj prin care condamnă violenţele din Ierusalim în turcă, engleză, arabă şi ebraică.
2625 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reacţie la violenţele de la Esplanada Moscheilor din Ierusalim: ”Israelul, stat terorist crud”

Recep Tayyip Erdogan

Turcia se implică în conflictul israelo-palestinian cu apeluri către lumea musulmană pentru a apăra ”onoarea Ierusalimului”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a pus tunurile pe Israel, sâmbătă seara, la Ankara, într-un discurs în care a făcut referire la violenţele de vineri de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, soldate cu peste 200 de răniţi, potrivit AFP.

"Israelul, stat terorist crud, îi atacă brutal şi fără etică pe musulmanii din Ierusalim care au doar preocuparea de a-şi proteja locuinţele şi ţara lor milenară, precum şi valorile lor sacre", a declarat şeful statului turc.

Calificând aceste violenţe drept un atac la adresa "tuturor musulmanilor", preşedintele Erdogan a mai afirmat că "protejarea onoarei Ierusalimului este o datorie pentru fiecare musulman".

Preşedintele turc a cerut "tuturor ţărilor, în primul rând ţărilor musulmane", să acţioneze împotriva atacurilor Israelului asupra palestinienilor". A solicitat, de asemenea, Consiliului de Securitate al ONU să "oprească această persecuţie".

Cu puţin timp înaintea discursului său, şeful statului turc a postat pe Twitter un mesaj prin care condamnă cu putere violenţele din Ierusalim în turcă, engleză, arabă şi ebraică.

Noi ciocniri sâmbătă seara între poliţia israeliană şi protestatarii palestinieni s-au soldat cu peste 50 de răniţi în diferite cartiere din Ierusalimul de Est, conform informaţiilor furnizate de serviciile de salvare. 17 persoane au fost rănite de gloanţe de cauciuc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici