Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, acuză participanţii la marşul de Ziua Internaţională a Femeii de lipsă de respect faţă de islam

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susţine că persoanele care au participat la marşul de Ziua Internaţională a Femeii, ce a avut loc vineri la Istanbul, au dat dovadă de lipsă de respect faţă de islam, continuând să scandeze în timpul chemării la rugăciune, informează The Straits Times.

2874 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, acuză participanţii la marşul de Ziua Internaţională a Femeii de lipsă de respect faţă de islam

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, acuză participanţii la marşul de Ziua Internaţională a Femeii de lipsă de respect faţă de islam

Mii de persoane au participat vineri la un marş de Ziua Internaţională a Femeii pe faimosul bulevard Istiklal din Istanbul, în pofida interdicţiei autorităţilor, care au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa demonstranţii.

"Un grup, care a venit împreună în (Piaţa) Taksim, condus de CHP şi HDP (cele mai mari partide de opoziţie, n.red.), pretinzând că de Ziua Femeii, s-a comportat grosolan, fluierând şi scandând în timpul chemării la rugăciune", a declarat duminică Erdogan, cu ocazia unui miting electoral la Adana.

"(Opoziţia) atacă libertatea şi viitorul nostru prin lipsa de respect faţă de steagul nostru şi chemarea la rugăciuni", a adăugat preşedintele Turciei.

Erdogan a susţinut în mai multe rânduri că administraţia sa a extins libertăţile de care beneficiază musulmanii în Turcia, inclusiv eliminând interdicţia de a purta vălul islamic în instituţii de stat şi universităţi.

Pe de altă parte, criticii liderului de la Ankara susţin că administraţia sa a erodat bazele seculare ale Turciei moderne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici