Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, decretează o săptămână de doliu naţional

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat şapte zile de doliu naţional din cauza cutremurului.

860 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, decretează o săptămână de doliu naţional

Erdogan a scris pe Twitter că decretează şapte zile de doliu naţional în Turcia.

„Din cauza cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi arborat la jumătate de catarg până la apusul soarelui, duminică, 12 februarie 2023, pe tot teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine”, a scris în tweet-ul său preşedintele turc.

Muftiul regiunii Hatay a murit în cutremur.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 2.700 de morţi şi 13.500 de răniţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite.

În Turcia, ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat luni seară că bilanţul actual este de 1.651 de morţi şi 11.119 răniţi, potrivit agenţiei Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
cutremur,
doliu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici