Preşedintele Ucrainei l-a demis pe comandantul Forţelor Armate. Motivul din spatele deciziei

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis demiterea generalului Ruslan Khomchak din funcţia de comandant al Forţelor Armate
  • Decizia a fost luată pe fondul disensiunilor dintre comandantul Forţelor Armate şi ministrul Apărării
10307 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei l-a demis pe comandantul Forţelor Armate. Motivul din spatele deciziei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a înlocuit pe comandantul Forţelor Armate - PUBLICAT FLUX

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis, marţi după-amiază, demiterea comandantului Forţelor Armate, general-colonelul Ruslan Khomchak, pe fondul disensiunilor pe care acesta le are cu ministrul Apărării, Andriy Taran.

"Volodimir Zelenski nu are dubii asupra patriotismului lui Ruslan Khomchak, nici asupra loialităţii acestuia faţă de jurământul militar sau asupra abilităţilor sale profesionale. Dar preşedintele vrea să vadă sinergie între Ministerul Apărării şi Forţele Armate. Din nefericire, nu vedem această sinergie", a declarat Serhiy Nikiforov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Ucrainei, citat de cotidianul Kyiv Post.

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret prin care a decis revocarea general-colonelului Ruslan Khomchak din funcţia de comandant al Forţelor Armate ucrainene şi înlocuirea sa cu general-maiorul Valeriy Zaluzhniy, care până acum a fost comandant al districtului militar nordic.

General-colonelul Ruslan Khomchak va fi numit prim-vicesecretar al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Demiterea lui Ruslan Khomchak din funcţia de comandant al Forţelor Armate intervine pe fondul disputelor acestuia cu ministrul Apărării, Andriy Taran. Tensiunile au afectat semnificativ procesul decizional în materie de apărare şi securitate.

Armata ucraineană este implicată, începând din 2014, în confruntări militare cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei. Bilanţul conflictului militar este de aproximativ 14.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici