Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko cere UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko,a cerut UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei pe fondul recunoaşterii de această ţară a cărţilor de identitate şi paşapoartelor emise de autorităţile separatiste ale autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

526 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko cere UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

"Preşedintele a vorbit în favoarea înăspririi sancţiunilor împotriva Rusiei din cauza recunoaşterii de către acesta a documentelor false ale republicilor false", a scrsi Svyatoslav Tsegolko pe contul său de Twitter, potrivit agenţiei Tass.

Poroşenko a făcut declaraţii la o întâlnire cu comisarul UE pentru Ajutor Umnaitar şi Managementul Crizelor, Christos Stylianides. Liderul ucrainean a spus, de asemenea, că recunoaşterea paşapoarelor eliberate de republicile Doneţk şi Lugansk în Rusia se află în contradicţie cu Acordul de la Minsk.

"Din punctul de vedere al dreptului internaţional, acesta este un element de recunoaştere a acestor entităţi clandestine şi renunţarea de facto la procesul de pace de la Minsk, având în vedere că aceşti paşi sunt incompatibili cu punerea în aplicare a Acordului de la Minsk", a spus el.

"Credem că acesta este un fenomen foarte îngrijorător, care necesită o acţiune decisivă corespunzătoare cu înăsprirea sancţiunilor", a mai spus acesta.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis sâmbătă un decret privind recunoaşterea în ţara sa a documentelor, inclusiv a numerelor de înmatriculare auto, a cărţilor de identitate şi paşapoartelor, emise de autorităţile separatiste ale autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

"Decizia s-a luat pentru protejarea drepturilor persoanelor în conformitate cu principiile şi normele umanitare internaţionale", fiind o măsură "provizorie", până la găsirea unei "soluţii politice" la conflictul din estul Ucrainei, a comunicat Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Tass.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici