Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro declară că nu poate participa la adunarea ONU din motive de securitate

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că evaluează dacă va participa sau nu la şedinţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din această săptămână de la New York, datorită preocupărilor legate de siguranţa sa, relatează Reuters.

418 afișări
Imaginea articolului Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro declară că nu poate participa la adunarea ONU din motive de securitate

Preşedintele Nicolas Maduro declară că nu poate participa la adunarea ONU din motive de securitate

"Ştiţi că mă au în vizor pentru a mă ucide ... vreau să merg la New York, dar trebuie să am grijă de siguranţa mea", a spus Maduro la o conferinţă de presă, fără detalieze cine ar putea să-l vadă.

La începutul aceleiaşi conferinţe de presă, Maduro a declarat că foşti ofiţeri militari venezueleeni ar fi conspirat să răstoarne guvernul cu ajutorul Statelor Unite.

În luna august, două drone au explodat in Caracas, în timp ce Maduro ţinea un discurs, rănind şapte soldaţi şi arestând peste zece suspecţi, inclusiv câţiva ofiţeri militari. Maduro l-a descris ca pe o încercare de asasinat.

New York Times a anunţat pe 8 septembrie că oficialii americani s-au întâlnit cu ofiţeri militari venezueleni răzvrătiţi, care l-a determinat pe Maduro să acuze administraţia Trump că ar dori să intervină şi să susţină o lovitură de stat.

Consiliul de Securitate Naţională al SUA a răspuns în acel moment că dorinţa politică a Statelor Unite este "o întoarcere paşnică şi ordonată la democraţie în Venezuela".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici