Preşedintele Vucic este acuzat că vrea să confişte protestele din Serbia

  • Preşedintele sârb Aleksandar Vucic este acuzat de protestatari că ar incita la ură şi violenţă
  • Şeful statului s-ar folosi de galeriile unor mari echipe de fotbal pentru a crea haos, deşi oamenii protestează paşnic
  • Protestele din Serbia se leagă şi de un simbol – moartea unui pictor celebru care a murit de COVID-19 pentru că nu a avut acces la un ventilator
715 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Vucic este acuzat că vrea să confişte protestele din Serbia

Preşedintele Vucic este acuzat că vrea să confişte protestele din Serbia

Protestele din Serbia se leagă şi de un simbol. Pictorul Djuric şi-a pierdut viaţa, după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. A murit câteva zile mai târziu pentru că medicii nu aveau ventilatoare. Totul după ce autorităţile au relaxat măsurile şi au spus că au situaţia sub control.

Fiul său luptă acum pentru ca alţi oameni să nu aibă aceeaşi soartă. Iar cei care i s-au alăturat protestează paşnic împotriva corupţiei de la vârful statului. Însă preşedintele Vucic vrea să le strice imaginea. Oamenii spun că se foloseşte de galeriile unor mari echipe de fotbal - Partizan Belgrad şi Steaua Roşie – pentru a incita lumea la violenţă. Protestatarii au reuşit însă să îi izoleze seara trecută pe huligani. Vucic mai este acuzat de cei nemulţumiţi că ar fi cedat pe bani provincia Kosovo, pe vremea când era premier.

 „Tatăl meu era în spital şi personalul medical a cerut imediat un ventilator, dar nu aveau suficiente. A aşteptat trei zile pentru unul şi după asta a murit. (...) Vreau din acest moment adevărul şi nimic altceva. Doar adevărul despre cum tatăl meu este mort şi adevărul pentru alţi taţi, alte mame şi familii care nu merită acest destin pe care eu îl trăiesc. Lupt, chiar dacă tatăl meu nu mai este în viaţă, dar lupt pentru alte familii care sunt în viaţă. (...) Aici nu sunt huligani, aici sunt oameni tineri care luptă pentru viitorul lor, pentru viitorul copiilor lor. Tată, asta este pentru tine, eşti simbolul protestului. Tată, asta este pentru tine!”, a zis Petar Djuric.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici