Preşedinţia afgană, după atacurile din Kabul: Adevărata pace va veni atunci când talibanii vor înceta violenţele

Administraţia condusă de preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a transmis duminică prin intermediul unui comunicat că pacea reală în Afganistan va fi posibilă doar atunci când talibanii vor înceta violenţele şi vor purta discuţii directe cu Guvernul.

329 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia afgană, după atacurile din Kabul: Adevărata pace va veni atunci când talibanii vor înceta violenţele

Preşedinţia afgană, după atacurile în care au murit doi români: Adevărata pace va veni atunci când talibanii vor înceta violenţele

Preşedintele american Donald Trump a anulat, sâmbătă, discuţiile de pace cu „principalii lideri” talibani care urmau să aibă loc la reşedinţa prezidenţială din Camp David, Maryland, după ce gruparea insurgentă a revendicat atacul de la Kabul de săptămâna aceasta în care a fost ucis un militar american şi alte 11 persoane.

Luptătorii talibani, care controlează acum mai mult teritoriu decât în ​​orice moment de la declanşarea războiului din 2001, au lansat atacuri asupra oraşelor de nordul ţării, Kunduz şi Pul-e Khumri, în acesată săptămână şi au efectuat două atentate sinucigaşe în capitala Kabul.

"Pacea reală va veni atunci când talibanii vor fi de acord cu încetarea focului", au declarat oficialii administraţiei Ghani într-un comunicat ca răspuns la anularea de către Trump a negocierilor secrete de pace cu talibanii.

Trump a declarat că şi-a propus să se întâlnească cu preşedintele Afganistanului.

Anunţul surpriză al lui Trump pune la îndoială viitorul unui proiect de acord de pace elaborat săptămâna trecută de Zalmay Khalilzad, trimisul special al SUA pentru pace în Afganistan.

În conformitate cu proiectul de acord, aproximativ 5.000 de trupe americane vor fi retrase în următoarele luni în schimbul garanţiilor că Afganistanul nu va fi folosit ca bază pentru atacurile teroriste asupra Statelor Unite şi a aliaţilor săi.

Taguri:
afganistan,
sua,
talibani

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici