Presiuni ale Kievului pentru eliberarea navelor. SBU studiază posibilitatea declanşării unor "măsuri în oglindă" faţă de Rusia

Igor Huskov, un oficial de rang înalt din cadrul Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) a declarat că autorităţile centrale de la Kiev studiază posibilitatea întreprinderii unor "măsuri în oglindă" faţă de sechestrarea de către Rusia a trei nave ucrainene şi a echipajelor acestora.

4448 afișări
Imaginea articolului Presiuni ale Kievului pentru eliberarea navelor. SBU studiază posibilitatea declanşării unor "măsuri în oglindă" faţă de Rusia

Kievul studiază posibilitatea întreprinderii unor "măsuri în oglindă"după ce Rusia a sechestrat nave

"În ceea ce priveşte acţiunile în oglindă. Da, se iau decizii cu privire la desfăşurarea unor acţiuni în oglindă adecvate, ca răspuns al ţării noastre la agresorul rus", a declarat Huskov, după ce a fost întrebat în legătură cu posibilele căi de acţiune analizate de autorităţile ucrainene după incidentul din zona strâmtorii Kerci, informează agenţia Interfax-Ukraine.

Oficialul a adăugat că autorităţile depun eforturi pentru a obţine repatrierea echipajelor şi navelor ucrainene sechestrate.

Instanţe judiciare din Crimeea au decis miercuri plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs în zona strâmtorii Kerci. Autorităţile ruse au anunţat vineri că îi vor transfera la Moscova pe comandaţii navelor ucrainene sechestrate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici