Presupusul complot terorist dejucat la Hanovra ar fi fost dezvăluit de serviciile franceze - presă - VIDEO

Presupusul complot terorist dejucat marţi seara la Hanovra ar fi fost dezvăluit de serviciile franceze de informaţii, care i-au avertizat pe omologii lor germani că teroriştii ar putea ataca folosind un vehicul încărcat cu explozibil, cum ar fi o ambulanţă, relatează Daily Mirror în ediţia online.

1885 afișări
Imaginea articolului Presupusul complot terorist dejucat la Hanovra ar fi fost dezvăluit de serviciile franceze - presă - VIDEO

Presupusul complot terorist dejucat la Hanovra ar fi fost dezvăluit de serviciile franceze - presă - VIDEO

Oficiali ai serviciilor franceze de informaţii i-au avertizat pe omologii lor germani despre un posibil atac în Hanovra, susţinând că teroriştii ar putea ataca folosind un vehicul încărcat cu explozibil, care are acces oficial la stadionul unde urma să aibă loc un meci amical între Germania şi Olanda, preum o ambulanţă, o maşină de televiziune sau un vehicul de securitate, potrivit ziarului Die Welt. Aceste informaţii au provocat o serie de alerte de securitate marţi seara în Hanovra.

Potrivit publicaţiei germane Bild, o celulă teroristă nord-africană plănuia să atace Hanovra cu puşti şi veste sinucigaşe - metode asemănătoare cu cele folosite în atacurile care au avut loc vineri seara la Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane. Oficialii au mai spus că este posibil ca un agent irakian să fi plănuit atacul.

Potrivit ziarului local Kreiszeitung, un vehicul care semăna cu o ambulanţă şi care era plin cu explozibili ar fi fost găsit parcat în faţa stadionului Hanovra, unde Germania urma să joace un meci amical cu Olanda.

Alerta a început după ce autorităţile germane au anunţat că au primit "informaţii concrete" despre o ameninţare cu bombă la arena sportivă HDI din Hanovra, fapt care a cauzat anularea meciului amical.

Arena a fost evacuată marţi seară, după găsirea unui colet suspect. O furgonetă a fost îndepărtată din zonă, fiind considerată o ameninţare şi o stradă a fost blocată în timpul evacuării.

Mai mulţi oficilali germani de rang înalt, printre care şi cancelarul Angela Merkel, ar fi trebuit să asiste la meci pentru a demonstra că nu se tem de terorism. Potrivit unor informaţii, Merkel era în drum spre stadion când a auzit că a fost descoperit coletul suspect, şi a fost dusă imediat într-o zonă sigură.

Echipa Germaniei se afla în Franţa vineri, când au avut loc atacurile teroriste de la Paris, soldate cu 129 de morţi. Naţionala germană a disputat un meci amical cu selecţionata franceză pe Stade de France, în timpul jocului fiind două atacuri sinucigaşe în exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea preşedintelui Francois Hollande, care era prezent în tribună. La finalul partidei, spectatorii s-au strâns pe teren, fiind evacuaţi treptat. Naţionala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, în vestiare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici