Previziune sumbră. Medicul Anthony Fauci spune că „nu este practic nicio şansă” ca noul coronavirus să fie eradicat

  • Medicul american Anthony Fauci a declarat într-un interviu că „nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala Covid-19 să fie eradicat
  • Medicul a motivat afirmaţia prin faptul că sute de mii de oameni care ajung zilnic în SUA din orice parte a globului pot aduce din nou virusul în state
  • Anthony Fauci a spus că epidemia SARS din 2003, cauzată de un alt tip de coronavirus, a fost eradicată pentru că nu s-a răspândit aşa uşor ca noul virus.
6874 afișări
Imaginea articolului Previziune sumbră. Medicul Anthony Fauci spune că „nu este practic nicio şansă” ca noul coronavirus să fie eradicat

FOTO: Profimedia

Medicul Anthony Fauci a spus, pentru NBC Sports, că din cauză că SARS-CoV-2 este atât de contagios şi se răspândeşte cu atâta uşurinţă în rândul oamenilor fără simptome, riscurile de a organiza evenimente sportive cu mulţi spectatori ar fi imense pentru oameni, potrivit Business Insider.

Fauci a comparat noul coronavirus cu epidemia de SARS, din 2003. Acea boală, sindromul respirator acut sever, este cauzată de un alt coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte foarte rapid.

„Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci.

Peste 4 milioane de persoane au fost confirmate până acum cu noul coronavirus, iar peste 80.000 de oameni au murit din cauza acestuia.

„Se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.

„Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.

SARS-CoV-2 este foarte contagios şi mai periculos decât gripa sezonieră, iar vaccinul, cel mai probabil, nu va fi disponibil când va începe epidemia de gripă. Experţii cred că pentru a obţine vaccinul va dura între 12 şi 18 luni, în cele mai optimiste estimări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici