Previziuni. Explozie de cazuri COVID şi peste un milion de decese până în 2023 în China

Ridicarea bruscă a restricţiilor severe anti-COVID în China ar putea duce la o explozie de cazuri şi la peste un milion de decese până în 2023, potrivit noilor proiecţii ale Institutului pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME).

401 afișări
Imaginea articolului Previziuni. Explozie de cazuri COVID şi peste un milion de decese până în 2023 în China

Conform previziunilor grupului, cazurile din China ar atinge un vârf în jurul datei de 1 aprilie, când numărul deceselor ar ajunge la 322.000. Aproximativ o treime din populaţia Chinei va fi fost infectată până atunci, a declarat directorul IHME, Christopher Murray, citat de Reuters.

Autoritatea Naţională de Sănătate din China nu a raportat oficial niciun deces COVID de la ridicarea restricţiilor COVID. Ultimele decese oficiale au fost raportate pe 3 decembrie.

Numărul total al deceselor cauzate de pandemie se ridică la 5.235.

China a ridicat unele dintre cele mai severe restricţii COVID din lume în decembrie, după proteste publice fără precedent, iar acum se confruntă cu o creştere a numărului de infecţii, existând temeri că virusul ar putea infecta întreaga populaţie de 1,4 miliarde de locuitori în timpul sărbătorii de Anul Nou Lunar de luna viitoare.

"Nimeni nu a crezut că vor rămâne la zero-COVID atât de mult timp cât au făcut-o", a declarat Murray.

Este posibil ca politica zero-COVID a Chinei să fi fost eficientă pentru a ţine la distanţă variantele anterioare ale virusului, dar transmisibilitatea ridicată a variantelor Omicron a făcut-o imposibil de susţinut, a spus el.

"De la focarul iniţial de la Wuhan, China abia dacă a raportat vreun deces. De aceea ne-am uitat la Hong Kong pentru a avea o idee despre rata mortalităţii cauzate de infecţie", a declarat Murray.

Alţi experţi se aşteaptă ca aproximativ 60% din populaţia Chinei să fie în cele din urmă infectată, cu un vârf aşteptat în luna ianuarie, lovind cel mai puternic populaţiile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă şi cele cu afecţiuni preexistente.

Printre principalele motive de îngrijorare se numără numărul mare de persoane vulnerabile din China, utilizarea unor vaccinuri mai puţin eficiente şi acoperirea vaccinală scăzută în rândul persoanelor de 80 de ani şi mai în vârstă, care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici