Previziuni sumbre pentru viitorul gigantului Boeing. Producţia avioanelor 737 Max ar putea să înceteze

Boeing susţine că producţia aeronavelor 737 Max ar putea să înceteze, după ce compania a suferit cea mai mare pierdere trimestrială a sa, în urma celor două accidente fatale din ultimele luni, scrie The Guardian.

2977 afișări
Imaginea articolului Previziuni sumbre pentru viitorul gigantului Boeing. Producţia avioanelor 737 Max ar putea să înceteze

Producţia avioanelor 737 Max ar putea să înceteze: Decizia luată de Boeing

Boeing a pierdut 2.9 miliarde de dolari în ultimele trei luni, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut încasa un profit de 2.2 miliarde dolari. De asemenea, vânzările au scăzut cu 35%. Dennis Muilenburg, directorul executiv al companiei americane, spune că producţia aeronavelor ar putea fi încetinită sau chiar oprită dacă autorităţile nu vor anula interdicţia de zbor asupra avionelor 737 Max.

737 Max a fost cel mai bine vândut avion al Boeing, până când întreaga flotă a fost consemnată la sol, în martie, în urma prăbuşirilor din Indonesia şi Etiopia. În ianuarie, conducerea companiei spunea că Max era avionul vândut cel mai rapid din istorie, iar Boeing se aştepta să livreze între 895 şi 905 de avioane în acest an.

Acum, 737 Max a devenit cel mai costisitor avion din istoria companiei americane, transmite The Guardian.

Boeing a anticipat că interdicţia de zbor va fi anulată până la sfârşitul anului, dar publicaţia The Wall Street Journal a relatat că guvernul şi autorităţile din industria aviatică sunt de părere că avioanele 737 Max vor zbura din nou, cel mai probabil, din ianuarie 2020.

Cu toate acestea, compania încă mai produce în jur de 42 de aeronave 737 Max în fiecare lună şi are de gând să ajungă la 57 până anul viitor. Dar, dacă vor mai fi şi alte obstacole, Muilenburg susţine că „va trebuie să luăm în considerare reduceri suplimentare de producţie şi alte opţiuni precum o încetare temporară a producţiei avioanelor 737 Max”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici