Prietenul care era cu George Floyd în momentul incidentului mortal a rupt tăcerea în New York Times: „Voi avea mereu această imagine în minte”

  • Moartea lui George Floyd a aprins peste 40 de oraşe americane
  • Maurice Leste Hall, prieten al lui George Floyd, a vorbit pentru New York Times
  • Autopsia lui George Floyd a relevat că acesta era încă infectat cu coronavirus
2492 afișări
Imaginea articolului Prietenul care era cu George Floyd în momentul incidentului mortal a rupt tăcerea în New York Times: „Voi avea mereu această imagine în minte”

Prietenul care era cu George Floyd în momentul incidentului mortal a rupt tăcerea în New York Times: „Voi avea mereu această imagine în minte”

Maurice Lester Hall (42 de ani) se numeşte bărbatul care a vorbit pentru New York Times. El i-a fost prieten lui George Floyd şi a fost prezent în momentul incidentului care a dus la moartea acestuia.
 
New York Times a obţinut o declaraţie a acestuia, după ce l-a localizat în oraşul Houston. Acolo a fugit Lester Hall după incident.
 
"A fost încă de la început cooperant şi nu s-a opus sub nicio formă. (...) L-am putut auzi în timp ce striga: vă rog, de ce faceţi asta?", a spus Maurice Lester Hall, potrivit NY Times.
 
"Striga pentru ca cineva să-l ajute, pentru că moare. Îmi voi aminti mereu teama care i se putea citi în priviri. Asta îmi va rămâne pentru totdeauna întipărit în minte: un om matur şi puternic plângând înainte de a muri", a mai spus acesta.
 
Moartea lui George Floyd a stârnit proteste masive în Statele Unite, în peste 40 de oraşe, soldate cu sute de arestări, numeroşi răniţi, între care şi poliţişti, dar şi cu distrugeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici