Prigojin vrea să devină preşedintele Ucrainei. Şeful Wagner nu aspiră la Kremlin pentru a nu-l supăra pe Putin

Evgheni Prigozin intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din Ucraina, în 2024, împotriva lui Volodîmîr Zelenski, preşedintele în exerciţiu, dar şi împotriva lui Petro Poroşenko, fostul preşedinte.

4641 afișări
Imaginea articolului Prigojin vrea să devină preşedintele Ucrainei. Şeful Wagner nu aspiră la Kremlin pentru a nu-l supăra pe Putin

SURSA FOTO- Mikhail Svetlov/Getty Images/ President Of Ukraine

Fostul bucătar al lui Putin a făcut un anunţ oficial - şeful grupului paramilitar Wagner şi al celei mai mari armate private de mercenari din Europa va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina, în 2024. 

Am ambiţii politice. Am decis să candidez la preşedinţie în 2024. Pentru preşedinţia Ucrainei, a transmis Prigojin într-un discurs în format video, postat pe Telegram. 

Dacă câştig alegerile din Ucraina, totul va fi bine.

 

Întrebat de ce s-a plâns  că este prost aprovizionat cu muniţie de către industria militară şi de apărare a Rusiei şi de ce nu cumpără armament pe cheltuiala proprie, el a declarat că dacă va cumpăra totul cu banii săi, va fi gestiune de stat, nu afacere. 

Grupul Wagner are nevoie lunar de 10,000 de tone de muniţie, la preţ de 1 miliard de dolari, potrivit agenţiei turceşti de presă Anadolu Agency

Prigojin a mai declarat la modul cinic că luptătorii mor în război pentru orice cauză, că războiul a fost inventat ca o armă să o omoare pe cealaltă. 

În încheiere, el a declarat că nu renunţă la Ucraina şi se întreba cine va profita în timp ce el înconjura Hersonul, Harkovul şi alte teritorii,, criticându-i în mod deschis pe comandanţii militari de la Kremlin. 

El a respins acuzaţiile conform cărora ar colabora cu autorităţile ucrainene şi că „pentru bani şi ridicarea sancţiunii” va părăsi zona de luptă „la momentul potrivit” şi îl va trăda pe Putin. 

        

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici