Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a demarat o investigaţie a tragediei aviatice din Iran

În urma tragediei aviatice din Iran, printre cele 176 de persoane care şi-au pierdut viaţa s-au aflat şi 63 de canadieni, astfel că prim-ministrul canadian a asigurat familiile îndoliate că o investigaţie se află în desfăşurare, relatează Daily Mail.

935 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a demarat o investigaţie a tragediei aviatice din Iran

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a demarat o investigaţie a tragediei aviatice Boeing din Iran

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat că autorităţile canadiene demarează o investigaţie în ceea ce priveşte prăbuşirea avionului Boeing în Iran, în urma căreia a rezultat moartea a 176 de persoane, relatează Daily Mail.  

Justin Trudeau a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a promis că va găsi răspunsuri la această tragedie.

Iranul consideră că tragedia a fost cauzată de dificultăţi tehnice la unul din motoare, iar acest fapt a făcut ca pilotul să piardă controlul avionului. Teheranul refuză să predea cutia neagră companiei Boeing. 

Prăbuşirea avionului Boeing în Iran s-a soldat cu moartea a 176 de persoane, printre care 82 de iraniei, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, patru afgani şi trei britanici.

Compania aeriană ucraineană nu acceptă explicaţiile Iranului cu privire la motivele prăbuşirii şi susţine că avionul avea mai puţin de patru ani vechime şi a fost verificat cu minuţiozitate cu două zile înainte de zbor de către cei mai buni experţi.

Compania franceză care a construit motorul avionului Boeing e de părere că orice speculaţie despre o defecţiune tehnică este prematură.

De asemenea Ambasada Ucrainei în Iran a respins mai întâi ipoteza unui atac cu misil, însă apoi a retras afirmaţia.

În Canada trăieşte o comunitate numeroasă de iranieni, iar Compania Aeriană Internaţională din Ucraina oferă zboruri la preţ redus pe ruta Tehran - Toronto, cu escală la Kiev. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici