Prim-ministrul japonez Fumio Kishida: ”Acum sau niciodată" trebuie să oprim scăderea populaţiei Japoniei

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida s-a angajat luni să ia măsuri urgente pentru a combate scăderea ratei natalităţii din ţară, afirmând că este "acum sau niciodată" pentru una dintre cele mai vechi societăţi din lume.

1032 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul japonez Fumio Kishida: ”Acum sau niciodată" trebuie să oprim scăderea populaţiei Japoniei

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida: ”Acum sau niciodată" trebuie să oprim scăderea populaţiei Japoniei

În ultimii ani, Japonia a încercat să îşi încurajeze populaţia să aibă mai mulţi copii prin promisiuni de prime în bani şi beneficii mai bune, dar rămâne unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a creşte un copil, potrivit sondajelor.
 
Naşterile s-au prăbuşit anul trecut la un nou minim record, potrivit estimărilor oficiale, scăzând pentru prima dată sub 800.000, un moment de cotitură care a venit cu opt ani mai devreme decât se aştepta guvernul, potrivit Reuters.
 
Cel mai probabil, acest lucru a precipitat un declin demografic suplimentar într-o ţară în care vârsta medie este de 49 de ani, cea mai mare din lume, după doar micul oraş-stat Monaco.
 
„Naţiunea noastră este pe punctul de a afla dacă îşi poate menţine funcţiile societale", a declarat Kishida într-un discurs politic la deschiderea sesiunii parlamentare din acest an. „Este acum sau niciodată când vine vorba de politicile privind naşterile şi creşterea copiilor, este o problemă care pur şi simplu nu mai poate aştepta", a adăugat el.
 
Kishida a declarat că va prezenta planuri de dublare a bugetului pentru politicile legate de copii până în luna iunie şi că o nouă agenţie guvernamentală pentru copii şi familii care să supravegheze această problemă va fi înfiinţată în aprilie.
 
Japonia este a treia cea mai scumpă ţară la nivel global pentru a creşte un copil, potrivit YuWa Population Research, după China şi Coreea de Sud, ţări care înregistrează, de asemenea, o scădere a populaţiei, ceea ce reprezintă un semn îngrijorător pentru economia globală.
 
Alte ţări se confruntă, de asemenea, cu îmbătrânirea şi scăderea populaţiei. Săptămâna trecută, China a raportat că populaţia sa a scăzut în 2022 pentru prima dată în ultimii 60 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici