Prima reacţie dinspre Lukaşenko, după zvonurile privind spitalizarea

Şeful bielorus reapare public printr-un mesaj expediat de biroul său de presă, care însă nu face nicio referire la stare de sănătate a celui care conduce ţara ex-sovietică de aproape 3 decenii.

9596 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie dinspre Lukaşenko, după zvonurile privind spitalizarea

Prima reacţie a lui Lukaşenko, după zvonurile privind spitalizarea

„Am avut un adenovirus, nu voi muri, nu vă faceţi griji”, s-a exprimat preşedintele bielorus Alexandru Lukaşenko pe 23 mai, încercând să pună capăt zvonurilor despre presupusa sa boală.

Astăzi, acele zvonuri circulă din nou, în urma cuvintelor scrise pe Twitter de adversarul său, Valeri Ţepkalo, fost candidat la preşedinţia ţării, fost ambasador în Statele Unite şi soţul Veronikăi Ţepkalo, de asemenea candidată împotriva lui Lukaşenko, în 2020.

„Potrivit informaţiilor preliminare, sub rezerva unei confirmări suplimentare, Lukaşenko a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Central din Moscova, după întâlnirea sa cu uşile închise cu Putin. Specialişti de frunte au fost mobilizaţi pentru a aborda starea sa critică”, susţinea Ţepkalo.

Un aliat ferm al preşedintelui rus Vladimir Putin, Lukaşenko, în vârstă de 68 de ani, a reapărut în public pe 15 mai, după o absenţă de aproape o săptămână şi după ce a lipsit pentru prima dată la ceremonia Zilei Drapelului de când şi-a asumat cea mai înaltă funcţie a statului fost sovietic, acum 29 de ani.

Biroul său de presă, mesaj către Azerbaidjan

Înfăţişarea lui, cu o bandă/branulă la mână, nu a stins îndoielile celor care credeau că este grav bolnav sau chiar că fusese otrăvit. Unii au crezut că Moscova a încercat să-l omoare pe omul lui Putin.

Ipoteze care se regăsesc în cuvintele lui Tsepkalo, care a scris pe Twitter că în spitalul în care este internat „au fost efectuate proceduri de purificare a sângelui” şi că „eforturile orchestrate pentru salvarea dictatorului din Belarus urmăresc să spulbere speculaţiile cu privire la presupusa implicare a Kremlinului în otrăvirea sa”.

După zvonurile, alimentate de disidenţa bielorusă, Alexandru Lukaşenko revine cu un mesaj, publicat de serviciul său de presă şi difuzat de Tass, în care îi urează liderului Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi tuturor azerilor cu ocazia zilei naţionale a ţării, Ziua Independenţei.

„Sunt profund convins că parteneriatul strategic dintre Minsk şi Baku, care se bazează pe interes reciproc şi pe legături tradiţionale prietenoase şi de încredere, va continua să se consolideze, dobândind noi forme şi direcţii”, transmite Lukaşenko, prin biroul de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici