Prima vizită a Angelei Merkel la Auschwitz. Mesajul transmis de cancelar, în locul în care au murit peste 1 milion de oameni. VIDEO

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a vizitat pentru prima oară lagărul de concentrare nazist Auschwitz, transmite BBC News.

2554 afișări
Imaginea articolului Prima vizită a Angelei Merkel la Auschwitz. Mesajul transmis de cancelar, în locul în care au murit peste 1 milion de oameni. VIDEO

Merkel a participat la o ceremonie, alături de un supravieţuitor al lagărului de concentrare nazist Auschwitz şi premierul Poloniei Mateusz Morawiecki.

Vizita cancelarului a avut loc în timp ce în Germania mişcarea anti-semită creşte, iar lagărul de concentrare va aniversa în curând 75 de ani de la liberare.

Regimul nazist a ucis în jur de 1.1 milioane de oameni, majoritatea acestora fiind evrei, la Auschwitz-Birkenau.

În timpul vizitei, cancelarul Germaniei s-a plimbat pe sub porţile cu lozinca „Arbeit mach frei” (Munca te eliberează), aflate la intrarea lagărului.

De asemenea, Merkel s-a oprit şi la Zidul Negru, locul în care mii de prizionieri au fost executaţi, înainte ca aceasta să susţină un discurs.

„Păstrarea amintirii crimelor este o responsabilitate care nu se va sfârşi niciodată. Aceasta aparţine fără îndoială ţării noastre. Această responsabilitate face parte din identitatea naţională”, a declarat Merkel.

Merkel a efectuat o donaţie de 60 de milioane de euro din partea Guvernului federal şi a celor 16 landuri germane pentru întreţinerea Muzeului Holocaustului de la Auschwitz-Birkenau.

Totodată, Merkel a fost însoţită de preşedintele Consililiului Evreilor din Germania, Josef Schuster, precum şi şeful Consiliului German pentru Sinti şi Roma, Romani Rose.

Zeci de mii de polonezi, etnici romi, prizonieri sovietici de război, homosexuali şi deţinuţi politici au fost ucişi la Auschwitz. Peste şase milioane de evrei au fost ucişi în timpul Holocaustului, campania nazistă pentru distrugerea populaţiei de evrei din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici