Primăria din Milano construieşte un zid împotriva "invaziei" romilor români

Un zid de beton cu lungimea de 400 de metri şi înălţimea de trei metri va fi construit la periferia oraşului italian Milano pentru a-i ţine departe pe romii români care trăiesc în zonă, informează ediţia online a ziarului Il Messaggero.

30 afișări
Imaginea articolului Primăria din Milano construieşte un zid împotriva "invaziei" romilor români

Primăria din Milano construieşte un zid împotriva "invaziei" romilor români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În primul rând, nu este un zid (pentru izolarea romilor de restul lumii - n.red.), ci are rolul închiderii zonei", a declarat Giorgio Oldrini, primarul localităţii Sesto San Giovanni. Opoziţia de dreapta criticase întârzierile Primăriei în demersurile de reglementare a statutului zonei ocupate abuziv de romi.

Marţi dimineaţă, primarul a decis începerea lucrărilor la bariera de beton armat care va avea o lungime de 400 de metri şi o înălţime de trei metri. Zidul va fi ridicat pentru împrejmurirea unei foste zone industriale situată între autostradă şi calea ferată, la periferia nord-vestică a oraşului Milano.

Săptămânal, forţele de ordine descind în această zonă pentru evacuarea romilor instalaţi abuziv, însă aceştia revin de fiecare dată. "În acest context a fost luată decizia construirii zidului, hotărâre acceptată de prefect. Situaţia era inadmisibilă. Cetăţenii au cerut acest lucru", se apără primarul Giorgio Oldrini.

Tot marţi dimineaţă, înainte de începerea lucrărilor, au fost evacuaţi, probabil pentru ultima dată, aproximativ 40 de romi români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici