Primăria Paris a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a numit prea multe femei în funcţii de conducere. Primar: "Această amendă este absurdă"

  • Primăria din Paris a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a numit prea multe femei în funcţii de conducere.
  • Decizie a fost catalogată ca fiind „absurdă” de către primarul oraşului Anne Hidalgo.
  • Amenda a fost pronunţată de ministerul Serviciului Public al ţării pentru încălcarea „legii Sauvadet”.
724 afișări
Imaginea articolului Primăria Paris a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a numit prea multe femei în funcţii de conducere. Primar: "Această amendă este absurdă"

Primăria Paris a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a numit prea multe femei în funcţii de conducere. Primar: "Această amendă este absurdă"

Unul dintre scopurile legislaţiei, care a intrat în vigoare în 2013, a fost de asigura că mai multe femei din sectorul public să poată fi promovate la nivel de conducere. Ca atare, în legislaţie este precizat că nu mai mult de 60% din numirile în funcţiile de conducere pot fi de acelaşi sex, relatează euronews.

În 2018, 11 femei au fost numite în funcţii de conducere în primăria din Paris, comparativ cu cinci bărbaţi, reprezentând astfel 69% din total.

"Această amendă este evident absurdă. Mai mult decât atât, este nedreaptă, iresponsabilă şi periculoasă", a declarat luni Hidalgo, care se află la conducerea capitalei franceze din 2014.

"Trebuie să promovăm femeile cu hotărâre şi vigoare, deoarece diferenţa de peste tot în Franţa este încă foarte mare. Deci da, pentru a obţine paritatea într-o zi, este necesar să acceleram ritmul şi să ne asigurăm că în nominalizări există mai multe femei decât bărbaţii", a adăugat ea.

Ea a mai spus că va aduce personal cecul la minister, însoţită de femeile numite.

Ministrul serviciului public, Amélie de Montchalin, a subliniat pe Twitter că guvernul a abrogat această dispoziţie specială a legii Sauvadet în 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici