Primarii din Republica Moldova protestează în faţa Guvernului

Primarii din Republica Moldova au manifestat, vineri, în faţa Guvernului din Chişinău, cerând majorarea salariilor şi o descentralizare reală.

189 afișări
Imaginea articolului Primarii din Republica Moldova protestează în faţa Guvernului

Primarii din Republica Moldova protestează în faţa Guvernului (Imagine: Pro TV Chisinau)

Aleşii locali din toate raioanele ţării spun că nu mai pot lucra pentru un salariu de 3.000 de lei (180 de euro). Edilii sunt nemulţumiţi că descentralizarea promisă este doar pe hârtie, iar distribuirea fondurilor pentru primării are loc pe criterii politice, potrivit TRM.

Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM) a lansat, joi, un apel la miting cu ocazia Zilei Autonomiei Locale şi a Lucrătorului din Administraţia Publică Locală, informează site-ului CALM.

Peste 300 de cetăţeni au participat la manifestaţie, unii purtând pancarte pe care scria că autorităţile centrale au nevoie de ei numai în timpul campaniilor electorale, relatează agenţia Info-Prim Neo.

Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a declarat că aleşii locali sunt indignaţi de atitudinea discriminatorie a instituţiilor centrale.

"Cel mai des pe reprezentanţii autorităţilor centrale îi auzim că spun despre primari că sunt corupţi", a afirmat Furdui.

Vineri după-amiază, reprezentanţii CALM s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici