Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex în Elveţia

Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex în Elveţia au avut loc vineri. Elveţienii sunt codaşi în Europa de Vest în ceea ce priveşte legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

453 afișări
Imaginea articolului Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex în Elveţia

Sursa Foto - Hepta

Alois Carnier, în vârstă de 57 de ani, şi Peter Leu, în vârstă de 67 de ani, şi-au spus vineri "din toată inima, da" unul altuia, în momentul în care căsătoriile între persoane de acelaşi sex au devenit legale în Elveţia, scrie Reuters.

Este pentru prima dată când doi bărbaţi au ieşit de la starea civilă din oraşul lor, Schaffhausen, ca o pereche căsătorită.

În septembrie anul trecut, alegătorii au aprobat iniţiativa "Căsătorie pentru toţi" cu o majoritate de aproape două treimi, ceea ce a făcut din Elveţia una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

"Ceremonia a fost cu adevărat foarte importantă pentru mine, deoarece acest lucru a fost pregătit de 20 de ani", a declarat Carnier, care a încheiat un parteneriat înregistrat cu Leu în 2014 şi a fost activ într-o campanie de zeci de ani pentru recunoaşterea drepturilor homosexualilor.

În cealaltă parte a ţării, la Geneva, Aline, în vârstă de 46 de ani, şi Laure, în vârstă de 45 de ani, s-au căsătorit, de asemenea, după ce au fost împreună timp de 21 de ani. Cuplul are un fiu de patru ani şi, la fel ca Leu şi Carnier, au fost anterior într-un parteneriat civil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici