Primele exerciţii aeriene israeliano-române de la accidentul din 2010

Forţele aeriene israeliene s-au întors pentru prima dată în România de la accidentul de elicopter din 2010, pentru a desfăşura un exerciţiu aviatic comun, se anunţă într-un comunicat al armatei israeliene, publicat luni.

606 afișări
Imaginea articolului Primele exerciţii aeriene israeliano-române de la accidentul din 2010

Primele exerciţii aeriene israeliano-române de la accidentul din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prăbuşirea, vara trecută, a unui elicopter Sikorsky a provocat moartea a şase militari israelieni şi a unui soldat român. Echipele Sikorsky nu au participat însă în această vară la exerciţiul comun organizat în România.

"În ultimul an, prietenia dintre noi a devenit o frăţie. Această cooperare este extrem de importantă pentru noi", a declarat generalul de flotilă aeriană român Alexandru Găluşcă, referindu-se la cooperarea strategică româno-israeliană.

La începutul lui august, forţele aeriene israeliene au trimis escadroane Hercules în România pentru a participa la acest exerciţiu care a avut loc în Munţii Carpaţi, unde s-a produs accidentul din 2010.

În cele două săptămâni de exerciţii aviatice, escadroanele Hercules au deprins navigaţia în zonă muntoasă, cu o topografie complexă şi nefamiliară şi cu vreme schimbătoare.

"Hercules a fost construit intenţionat ca avion tactic de transport, ceea ce înseamnă că avionul survolează teritorii neprietenoase şi transportă luptători", a declarat maiorul Roey, comandantul escadronului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici