PRIMELE IMAGINI cu locul prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali. Informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora - VIDEO

Televiziunea France 2 a difuzat primele imagini de la locul prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali, în urma căreia au murit toţi oamenii de la bord. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă deşertică din nordul Mali, iar fragmente din fuzelaj sunt răspândite pe o suprafaţă mare, dovada unui impact violent, potrivit unei înregistrări video efectuate de către militari din Burkina Faso.

2786 afișări
Imaginea articolului PRIMELE IMAGINI cu locul prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali. Informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora - VIDEO

PRIMELE IMAGINI cu locul prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali - VIDEO

Imaginile publicate de France TV Info arată locul prăbuşirii avionului şi resturile aeronavei, ce se află într-o zonă deşertică, de câmpie, cu nisip, în care se văd câţiva arbuşti.

Fragmente metalice, dificil de identificat sunt răspândite pe zeci de metri, iar principalele elemente ale avionului (motor, fuzelaj) nu sunt vizibile.

Preşedinţia franceză a subliniat în noaptea de joi spre vineri că epava avionului a fost găsită "dezintegrată". Preşedintele François Hollande a anunţat ulterior că "fragmente din avion erau concentrate într-un spaţiu limitat".

Potrivit MAE român, există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora.

Conform The Guardian, la bordul avionului se aflau 118 persoane, dintre care 112 pasageri şi 6 membri ai echipajului.

Condiţiile meteorologice constituie "ipoteza cea mai probabilă" pentru explicarea prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali, Parisul excluzând "de la început posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabil".

"Credem că acest avion a fost avariat din motive care ţin de condiţiile meteorologice", a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve pentru postul de radio RTL, precizând totuşi că "nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu şi-a arătat toate rezultatele".

"Dar ipoteza cea mai probabilă este aceasta", a adăugat el.

"Avionul s-a deteriorat în momentul prăbuşirii", a declarat ministrul.

Preşedintele francez François Hollande a anunţat vineri că nu există "niciun supravieţuitor" în epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în nordul Mali, şi că una dintre cutiile negre a fost găsită.

Fragmente din avion, un McDonnell Douglas MD83, care se îndrepta către Alger şi care s-a prăbuşit la aproximativ 50 de minute după ce a decolat de de la Ouagadougou, au fost găsite în regiunea oraşului Gossi, în nordul Mali, în apropierea frontierei cu Burkina Faso.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici