Primele negocieri purtate de SUA cu talibanii. „Vor fi judecaţi după acţiunile lor”

Administraţia Joseph Biden a catalogat, luni, drept "deschise" primele negocieri cu Mişcarea talibanilor afgani după ce organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.

2093 afișări
Imaginea articolului Primele negocieri purtate de SUA cu talibanii. „Vor fi judecaţi după acţiunile lor”

Primele negocieri purtate de SUA cu talibanii care conduc Afganistanul. „Vor fi judecaţi după acţiunile lor”

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington s-au întâlnit la Doha, în Qatar, cu reprezentanţi ai regimului taliban afgan, în cadrul "abordării pragmatice" a Statelor Unite.

"Discuţiile au fost deschise şi profesioniste", concentrându-se pe teme de securitate, combaterea terorismului şi drepturile omului, a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform postului german NTV. Administraţia SUA vrea garanţii de securitate pentru cetăţenii americani aflaţi în Afganistan, pentru cetăţenii ţărilor aliate şi pentru foştii colaboratori afgani.

"Talibanii vor fi judecaţi după acţiunile lor, nu după vorbe", a subliniat Departamentul de Stat.

"Dialogul cu delegaţia americană s-a derulat în condiţii bune", a transmis, la rândul său, Ministerul de Externe de la Kabul.

Acestea au fost primele negocieri dintre Washington şi regimul taliban de când organizaţia islamistă a preluat cu forţa puterea în Afganistan în august, ca rezultat al retragerii trupelor occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici