Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic

Cel mai lung transfer rutier de rinoceri din toate timpurile. Un parc natural din Mozambic a primit vineri primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani, după ce 19 dintre aceste animale pe cale de dispariţie au parcurs o călătorie de 1.600 de kilometri cu camionul din Africa de Sud.

324 afișări
Imaginea articolului Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic

Sursa Foto - Hepta

Rinocerii au fost reintroduşi în Parcul Naţional Zinave ca parte a unei iniţiative de refacere a faunei sălbatice şi de stimulare a economiei locale, în cadrul căreia 2.400 de animale din 14 specii diferite au fost eliberate în parc începând din 2015.

Fauna sălbatică din parcul de 408.000 de kilometri pătraţi din sudul ţării a fost decimată de braconaj şi de un război civil care a durat zeci de ani şi care s-a încheiat în 1992.

"Întoarcerea rinocerilor ajută la prezentarea Zinave ca o nouă şi interesantă destinaţie turistică din Mozambic", a declarat Werner Myburgh, directorul general al Fundaţiei Peace Parks (PPF), grupul de mediu care a condus proiectul, conform Le Figaro.

Zinave este singurul parc naţional din Mozambic care găzduieşte toate cele cinci mari animale sălbatice din Africa - elefant, rinocer, leu, leopard şi bivol, a declarat Myburgh.

Rinocerii au fost transportaţi cu camionul din Africa de Sud la Zinave pe parcursul mai multor zile în luna iunie, în ceea ce PPF a declarat că a fost cel mai lung transfer rutier de rinoceri din toate timpurile.

Vineri, o parte dintre animale au fost eliberate din ţarcurile lor, cunoscute sub numele de "bomas", într-un sanctuar cu securitate strictă pentru a le proteja de braconieri, în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Mozambicului, Filipe Nyusi, şi ministrul mediului, Ivete Maibaze.

"În ultimul deceniu s-au făcut progrese semnificative şi notabile în reabilitarea parcurilor noastre naţionale", a declarat Maibaze într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici