Primul animal de companie suspectat că a luat variola maimuţei de la stăpânii săi

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuţei, acesta fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie. Este vorba despre un ogar italian, deţinut de un cuplu din Franţa, notează Sky News.

900 afișări
Imaginea articolului Primul animal de companie suspectat că a luat variola maimuţei de la stăpânii săi

Un câine a fost însă diagnosticat cu variola maimuţei, fiind primul caz suspectat de transmitere a bolii de la om la animale de companie.

Ogarul italian în vârstă de patru ani a împărţit acelaşi pat cu stăpânii săi în Franţa, potrivit unui raport publicat în revista medicală The Lancet.

Oamenii de ştiinţă au declarat că infecţia în rândul animalelor domestice, cum ar fi pisicile şi câinii, nu a fost niciodată raportată şi fac apel la o mai mare conştientizare şi dezbatere cu privire la necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele cu variolă.

Proprietarii câinelui au mers la un spital din Paris pe 10 iunie după ce au dezvoltat boala.

La mai puţin de două săptămâni, câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte ca cercetătorii de la Universitatea Sorbona să confirme că avea şi el variola maimuţei.

„Constatările noastre ar trebui să suscite o dezbatere privind necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele pozitive la virusul maimuţei”, au scris cercetătorii în raport.

„Facem apel la investigaţii suplimentare privind transmiterile secundare prin intermediul animalelor de companie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici