Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională/ VIDEO

O rachetă Soyuz, care îl avea la bord pe primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU), Hazza Al Almansoori, a fost lansată către Staţia Spaţială Internaţională (SSI). La bord se aflau alţi doi astronauţi, unul din SUA şi celălalt din Rusia.

381 afișări
Imaginea articolului Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională/ VIDEO

Hazza Al Almansoori, Jessica Meir şi Oleg Skripochka au decolat către SSI din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Skripochka este un veteran al misiunilor către Staţia Spaţială Internaţională, însă Almansoori şi Meir se află pentru prima dată într-o asemenea misiune, scrie NBC News.

Almansoori a fost pilot în cadrul Foreţelor Aeriene Emirate înainte să fie selectat în cadrul unui program de antrenament pentru selectarea viitorului astronaut al EAU.

Lansarea către SSI este parte a unui program desfăşurat de Roscosmos, agenţia spaţială a Rusiei, care dă voie unor indivizi, care nu sunt membri ai Roscosmos, să ajungă în spaţiu.

Emiratele Arabel Unite au lansat propriul program spatial în 2017, având ca scop lansarea unui echipaj către planeta Marte în 2021 şi construirea unei baze până în 2117. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici