Primul caz de castrare chimică a unui pedofil în Republica Moldova

Prima condamnare la castrare chimică a unui pedofil a avut loc în Republica Moldova, un bărbat de 50 de ani va fi castrat chimic pentru că a violat-o pe fiica concubinei sale, în vârstă de 8 ani.

595 afișări
Imaginea articolului Primul caz de castrare chimică a unui pedofil în Republica Moldova

Primul caz de castrare chimică a unui pedofil în Republica Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor, inculpatul era cercetat iniţial pentru comiterea unei sustrageri. În timpul investigaţiilor, inculpatul a depus o plângere, potrivit căreia fiica minoră a concubinei lui ar fi fost violată de concubinul anterior al femeii, relatează publicaţia Jurnal de Chişinău.

Expertiza medico-legală a demonstrat însă că fetiţa nu a fost violată de concubinul anterior. În timp ce se întorcea de la medic împreună cu fetiţa, inculpatul a recurs la violenţă şi a violat fetiţa pe câmp.

Bărbatul a fost condamnat la 19 ani de închisoare în penitenciar de tip închis şi la castrare chimică. Totodată, potrivit prevederilor legale, pedofilul va fi castrat în ultimele 3 luni de detenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici