Primul deces asociat gripei porcine în R.Moldova

Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova a anunţat sâmbătă primul deces asociat gripei A H1N1, într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet.

46 afișări
Imaginea articolului Primul deces asociat gripei porcine în R.Moldova

Primul deces asociat gripei porcine în R.Moldova (Captură video)

Pacientul, în vârstă de 50 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, a decedat vineri seara, în secţia de anestezie şi reanimare a Spitalului Clinic Municipal nr.1, precizează comunicatul.

Potrivit paginii electronice a Info-Prim Neo, bărbatul a fost internat la 20 octombrie, cu insuficienţă pulmonară, cardiacă, bronhopneumonie bilaterală, fiind suspect de gripă A H1N1.

Bărbat s-a întors din Polonia la 10 octombrie, iar la 20 octombrie a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Ministerul Sănătăţii a convocat o comisie, sub preşedinţia ministrului adjunct Oleg Lozan, care a stabilit măsuri antiepidemice şi de prevenire a răspândirii gripei A H1N1. Persoanele care au fost în contact cu victima se află sub supraveghere medicală.

Până în prezent, în R.Moldova au fost înregistrate 116 cazuri suspecte de gripă pandemică, dintre care 16 au fost confirmate. Victima este cel de-al 16-lea caz confirmat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici