Primul mesaj al Rusiei după câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis

Rusia speră că odată cu venirea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, relaţiile bilaterale se vor "dezvolta, întrerupând pauza provocată de criticile la adresa Moscovei", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de RIA Novosti.

3380 afișări
Imaginea articolului Primul mesaj al Rusiei după câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis

Primul mesaj al Rusiei după câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lukaşevici a calificat victoria lui Iohannis la alegeri drept "dovadă a unei susţineri considerabile din partea electoratului român".

Diplomatul a subliniat că Rusia "îşi exprimă respectul faţă de alegerea făcută de cetăţenii români".

''Sperăm foarte mult că noul preşedinte va contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale în mai multe domenii. Sperăm să fie depăşită pauza provocată de atitudinea autorităţilor române, care au criticat politica Rusiei nu doar în contextul crizei din Ucraina, dar şi în cazul altor probleme internaţionale", a declarat Lukaşevici.

El şi-a exprimat speranţa că Rusia şi România au "capacităţi suficiente pentru a îmbunătăţi această cooperare".

"Haideţi să vedem cum va acţiona noua conducere şi apoi să tragem concluzii. Suntem întotdeauna deschişi unui dialog sincer şi onest, în special cu ţările care sunt apropiate, dacă această cooperare răspunde intereselor ambelor părţi, se bazează pe principiul respectului reciproc şi neamestecul în afacerile interne", a subliniat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici