Primul ofiţer inamic pe care Kievul vrea să-l condamne pentru încălcare legilor războiului: Colonelul Alfa a terorizat Hersonul

A fost emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Oleksandr Naumenko.

4295 afișări
Imaginea articolului Primul ofiţer inamic pe care Kievul vrea să-l condamne pentru încălcare legilor războiului: Colonelul Alfa a terorizat Hersonul

Primul ofiţer inamic pe care Kievul vrea să-l condamnate pentru încălcare legilor războiului: Colonelul Alfa a terorizat Hersonul

Ferocitatea lui a înspăimântat. A fost văzut aruncând familii întregi din casă cu mâinile lui şi confiscându-le proprietăţile. A fost auzit când, în piaţa din Herson, a ordonat oamenilor săi să împuşte mulţimea.

Pe doi soldaţi ucraineni, i-a ţinut săptămâni întregi în camere de tortură, pentru a-i obliga să dea informaţii despre poziţiile inamicului. Nimeni nu-i ştia cu adevărat numele: „Toţi au spus că este colonelul Alfa”.

Colonelul Alfa are acum un nume. Oleksandr Naumenko, 51 de ani. Comandant al poliţiei la Rostov şi şef administrativ adjunct al Gărzii Naţionale Ruse. A durat luni să fie aflată identitatea lui, dar, acum, serviciile secrete SBU au obţinut un mandat internaţional de arestare pentru încălcarea articolului 438 din Codul Penal ucrainean, care îi pedepseşte pe cei care încalcă legile războiului.

„Cartea Călăilor”

Colonelul Alfa este primul ofiţer superior pe care Kievul l-a identificat şi pe care vrea să-l aducă la tribunal. Există o „Carte a Călăilor”, cu aproape 30.000 de crime de război înregistrate, pe care guvernul ucrainean o actualizează din oră în oră cu o mie de poveşti despre victimele care au supravieţuit morţii.

Aici se strâng dosarele despre cei dezgropaţi în gropile comune de la Izium, testele făcute asupra masacraţilor din Bucea sau testele asupra abatoarele din Mariupol comandate de noul comandant-şef rus, generalul Mihail Mizinţev.

Omul numărul 1 căutat de Ucraina rămâne un alt general, Alexander Dvornikov, despre care se crede că ar fi fost principalul vinovat în atacurile asupra teatrului şi spitalului din Mariupol. Acolo unde pot, ucrainenii îşi încheie conturile fără prea multe formalităţi: la Herson, o rachetă a fost îndreptată direct spre un hotel care îl găzduia Oleksi Zhuravko, deputatul pro-rus al Radei.

Consultantul american

Vânătoarea criminalilor de război devine o urgenţă, pe măsură ce povestirile negre apar în fiecare zi: într-una dintre cele 18 camere de tortură din Harkov.

În ultimele luni, a fost angajat ca şi consultant Eli Rosenbaum, american, celebru vânător de criminali de război. A chemat în judecată aproximativ o sută dintre ei, din Bosnia până în Guatemala, din Rwanda până în Cambodgia.

„Nu există nicio ascunzătoare care să funcţioneze pentru aceşti oameni”, spune Eli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici