Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în Ucraina va fi publicat marţi în Olanda

Un prim raport privind circumstanţele prăbuşirii avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines în Ucraina, la jumătatea lunii iulie, va fi publicat marţi, a anunţat joi Biroul de anchetă olandez pentru Securitate, responsabil cu ancheta internaţională.

377 afișări
Imaginea articolului Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în Ucraina va fi publicat marţi în Olanda

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în Ucraina va fi publicat marţi în Olanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest raport interimar "va prezenta informaţii factuale bazate pe sursele disponibile anchetatorilor", a precizat Biroul de anchetă olandez pentru Securitate (OVV), într-un comunicat.

"În lunile următoare, o anchetă complementară va fi necesară înainte ca raportul final să poată fi redactat. OVV se aşteaptă să publice raportul final în termen de un an de la prăbuşire", a adăugat Biroul.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a explodat în zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Kievul şi occidentalii îi consideră pe separatiştii proruşi responsabili de producerea tragediei, în timp ce Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

Acordurile internaţionale prevăd, în mod normal, publicarea unui raport interimar în termen de 30 de zile după producerea catastrofei aeriene, dar "situaţia complexă" din Ucraina a întârziat lucrările anchetatorilor.

Aceştia nu s-au deplasat la locul catastrofei, unde căutarea resturilor umane a fost întreruptă din cauza confruntărilor din acest sector între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi.

Cutiile negre au fost analizate în Marea Britanie, de către Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene.

În schimb, conducerea anchetei privind cauzele accidentului a fost încredinţată Olandei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici