Primul stat american în care căsătoria între persoanele de acelaşi sex va fi înscrisă în Constituţie

  • Nevada este primul stat american în care căsătoria între persoanele de acelaşi sex va fi înscrisă în Constituţie.
  • Referendumul a obţinut peste 62% din voturi favorabile.
  • Amendamentul obligă în continuare Nevada şi instituţiile sale să recunoască şi să trateze toate căsătoriile în mod egal.
1095 afișări
Imaginea articolului Primul stat american în care căsătoria între persoanele de acelaşi sex va fi înscrisă în Constituţie

Profimedia

La optsprezece ani după ce au rezervat instituţia căsătoriei doar cuplurilor heterosexuale, alegătorii din Nevada au votat în număr foarte mare abolirea acestei măsuri şi includerea în Constituţie a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.
 
Acest referendum organizat pe marginea alegerilor prezidenţiale, aşa cum se obişnuieşte în Statele Unite, a obţinut peste 62% din voturi favorabile potrivit rezultatelor definitive publicate în ultimele zile. Măsura face din Nevada primul stat american care recunoaşte şi protejează căsătoria gay în Constituţia sa, subliniază media locale, citată de Le Figaro.
 
La ”întrebarea numărul 2” alegării au trebuit să rpspundă dacă doresc să înlăture o prevedere, adoptată în 2002, conform căreia „numai căsătoria dintre un bărbat şi o femeie poate fi recunoscută” în Nevada. Cuplurile homosexuale au trebuit să aştepte până la sfârşitul anului 2014 şi să ia o decizie a Curţii Supreme, cea mai înaltă instanţă americană, pentru a obţine recunoaşterea uniunii lor, doar la nivel federal, în Nevada şi alte aproximativ treizeci de state.
 
Amendamentul obligă în continuare Nevada şi instituţiile sale să recunoască şi să trateze toate căsătoriile în mod egal, indiferent de sexul persoanelor pe care le unesc. Pentru susţinătorii măsurii, este o garanţie suplimentară pentru homosexuali în cazul în care Curtea Supremă şi, mai ales, conservatorii care beneficiază de majoritate, nu anulează această decizie.
 
Referendumul, cu toate acestea, stabileşte dreptul organizaţiilor religioase şi al clerului din Nevada de a refuza să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex, fără a se lua măsuri judiciare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici