Primul taifun al sezonului a provocat moartea a 38 de oameni în Filipine - GALERIE FOTO

Primul taifun al sezonului care a traversat Filipine a cauzat moartea a 38 de persoane, potrivit unui bilanţ publicat joi şi care ar putea să crească, în pofida unui ordin de evacuare a sute de mii de persoane.

61 afișări
Imaginea articolului Primul taifun al sezonului a provocat moartea a 38 de oameni în Filipine - GALERIE FOTO

Primul taifun al sezonului a provocat moartea a 38 de oameni în Filipine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să ajungem să înţelegem motivele pentru care mulţi dintre cetăţenii noştri refuză să respecte recomandările de evacuare", a declarat presei un oficial din cadrul agenţiei guvernamentale de gestionare a catastrofelor, Alexander Pama.

În cadrul unei operaţiuni denumite "zero victime", Guvernul a evacuat aproximativ 400.000 de persoane înainte de a trecerea taifului Rammasun prin arhipelag, în noaptea de marţi spre miercuri.

VEZI GALERIA FOTO

Zeci de persoane au murit după ce au fost lovite de copaci sau de stâlpi de electricitate. Bilanţul ar putea să fie şi mai mare, pe măsură ce se vor restabili comunicaţiile cu zonele cele mai afectate (coasta de est), a avertizat Alexander Pama.

Filipinezii sunt afectaţi în fiecare an de circa 20 de furtuni violente, dintre care multe se soldează cu victime. Arhipelagul Filipine este prima zonă de uscat care se interpune în calea taifunurilor formate deasupra apelor calde ale Pacificului.

În noiembrie, taifunul Haiyan a cauzat moartea a 7.300 de persoane în estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici