Primul val de zăpezi puternice şi viscol în centrul şi sud-estul Statelor Unite. Accidente rutiere şi zboruri anulate

Un automobilist a murit în statul Kansas într-un accident provocat de viscolul care a lovit centrul şi sud-estul Statelor Unite şi care a anulat sau a întârziat mii de zboruri şi a rănit două persoane într-un avion comercial din zona Dallas, relatează Reuters.

1425 afișări
Imaginea articolului Primul val de zăpezi puternice şi viscol în centrul şi sud-estul Statelor Unite. Accidente rutiere şi zboruri anulate

Primul val de zăpezi puternice şi viscol în centrul şi sud-estul Statelor Unite. Accidente rutiere şi zboruri anulate

Accidentul care s-a produs pe autostrada interstatală 70 din apropierea oraşului Oakely a determinat Kansas Highway Patrol să închidă o porţiune din artera majoră care face legătura între est vest.

"Staţi departe de drumuri şi rămâneţi în siguranţă, daţi (Departamentul Transporturilor din Kansas) timp pentru a le curăţa ... nu merită să-ţi pui viaţa în pericol", a transmis pe Twitter Todmerton Hileman, ofiţerul de relaţii publice al patrulei.

 

 

 

Hileman a spus că este posibil ca drumurile să fie şi vineri acoperite de zăpadă şi îngheţate.

Decesul a survenit după ce zone din centrul şi sud-estul Americii se confruntă cu primul val de zăpezi puternice şi ploaie care sunt aşteptate în Statele Unite ale Americii să continue pe parcursul weekend-ului, a declarat Marc Chenard, meteorolog la Serviciul Naţional de Meteorologie.

"În această dimineaţă s-a depus deja un strat de zăpadă între 6 până la 10 centimetri în aceste zone, iar alţi 10 centimetri este posibil să se adauge pe parcursul zilei şi în seara aceasta", a spus Chenard. "Deplasarea va fi foarte dificilă în zonele cu avertizări meteo şi viscol", a adăugat acesta.

Un pasager si un insotitor de zbor au suferit răni la genunchi şi spate după ce un zbor American Eagle operat de compania Mesa Airlines a fost lovit de turbulenţe in zona Dallas-Fort Worth, a anunţat American Airlines într-o declaraţie.

Viscolul a contribuit la anularea a 865 de zboruri şi a întârziat încă 7.000, potrivit FlightAware.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici