Principala rafinărie din oraşul sirian Homs, ţinta unui atac cu rachete - VIDEO

Un atac cu rachete a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra principalei rafinării de petrol din oraşul Homs din vestul Siriei, au informat oficiali locali, citaţi de site-ul agenţiei de presă Reuters.

823 afișări
Imaginea articolului Principala rafinărie din oraşul sirian Homs, ţinta unui atac cu rachete - VIDEO

Principala rafinărie din oraşul sirian Homs, ţinta unui atac cu rachete - VIDEO

Potrivit aceleiaşi surse, atacul nu a dus la o afectare severă a rafinăriei, însă a dus la oprirea producţiei. Oficialii locali au descris atacul ca fiind „un act terorist”.

Atacul a fost urmat de un incendiu puternic, iar pompierii au avut nevoie de câteva ore pentru stingerea acestuia. Potrivit directorului rafinăriei, Haitham Musawkar, specialiştii au început deja lucrările de reparaţii.

 

 

 

Atacul nu a fost revendicat până în prezent.

Rafinăria din Homs este una dintre cele mai mari din Siria şi asigură aprovizionarea cu benzină, motorină şi alte produse derivate din petrol în întreaga regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici