Principalele puncte ale discursului lui Obama privind distrugerea grupării Statul Islamic

Preşedintele american Barack Obama a subliniat miercuri că obiectivul său este să "slăbească şi într-un final să distrugă (gruparea) Statul Islamic", relatează AFP care prezintă principalele puncte ale discursului pe care şeful statului american l-a susţinut la Casa Albă.

808 afișări
Imaginea articolului Principalele puncte ale discursului lui Obama privind distrugerea grupării Statul Islamic

Principalele puncte ale discursului lui Obama privind distrugerea grupării Statul Islamic

- Distrugerea grupării Statul Islamic

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi, într-un final, vom distruge Statul Islamic printr-o strategie antiteroristă completă şi susţinută"".

- Acţiune în Siria

"Îi vom urmări pe teroriştii care ne ameninţă ţara oriunde s-ar afla. Asta înseamnă că nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak".

- Extinderea acţiunilor în Irak

"În colaborare cu Guvernul irakian, ne vom extinde acţiunile dincolo de protecţia compatrioţolor şi misiunilor noastre umanitare şi vom viza Statul Islamic cu scopul de a susţine forţele irakiene în ofensiva lor".

- Fără intervenţie terestră

"Vom trimite 475 de consilieri suplimentari în Irak (...). Aceste forţe americane nu vor avea o misiune de luptă - nu ne vom lăsa antrenaţi în alt război terestru în Irak".

- Ajutoare suplimentare pentru opozanţii sirieni

"Vom spori ajutorul militar acordat opoziţiei siriene. Astă seară (miercuri) îndemn din nou Congresul să ne dea autoritatea şi resursele suplimentare pentru a forma şi echipa aceşti combatanţi".

- Nu se poate conta pe al-Assad

"În această luptă împotriva SI, nu putem conta pe regimul (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad, care-şi terorizează poporul, un regim care nu va mai avea niciodată legitimitate".

- "Dacă ameninţaţi America, nu veţi fi niciodată în siguranţă"

"Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale preşedinţiei mele: dacă ameninţaţi America, nu veţi fi niciodată în siguranţă"

- De o brutalitate "unică"

"Aceşti terorişti sunt unici în brutalitatea de care dau dovadă. Execută prizonieri. Omoară copii. Supun sclaviei, violează şi obligă femeile să se căsătorească. Ameninţă minorităţile religioase cu genocidul. Cu barbarie, au asasinat doi jurnalişti americani, Jom Foley şi Steven Sotloff".

- Statul Islamic nu este o grupare islamică

"Statul Islamic nu este (o grupare) islamică. Nicio religie nu cauţionează uciderea unor persoane nevinovate, iar marea majoritate a victimelor SI este musulmană".

- O ameninţare tot mai mare

"Aceşti terorişti pot să constituie o ameninţare în afara regiunii, inclusiv în Statele Unite. Chiar dacă nu am detectat vreun complot specific împotriva ţării noastre, liderii SI au ameninţat America şi pe aliaţii noştri".

- Ca în Yemen şi Somalia

"Această strategie, care constă în eliminarea teroriştilor care ne ameninţă, susţinând totodată parteneri pe front, este cea pe care o urmăm cu succes în Yemen şi în Somalia de ani de zile".

- Esenţa leadershipului american

"Acesta este cel mai bun lucru al leadershipului Americii: ne aflăm alături de populaţiile care luptă pentru libertatea lor şi adunăm alte naţiuni în numele securităţii şi umanităţii noastre comune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici