Principalul acuzat în cazul violării în grup a unei studente în India s-a spânzurat la închisoare

Principalul acuzat în cazul violului colectiv al unei studente în India, care a bulversat această ţară în decembrie anul trecut, s-a spânzurat în celula sa de la închisoare, au declarat luni oficiali din cadrul închisorii şi poliţiei.

179 afișări
Imaginea articolului Principalul acuzat în cazul violării în grup a unei studente în India s-a spânzurat la închisoare

Principalul acuzat în cazul violării în grup a unei studente în India s-a spânzurat la închisoare (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Da, a murit", a răspuns un oficial de la închisoarea Tihar din New Delhi, când a fost întrebat în legătură cu situaţia lui Ram Singh, suspectat că a fost liderul grupului acuzat de violarea în grup a unei tinere ce a decedat câteva zile mai târziu din cauza rănilor.

Potrivit unui oficial din cadrul poliţiei, care a solicitat anonimatul, bărbatul, în vârstă de 35 de ani, s-a spânzurat dimineaţa, în jurul orei locale 5.15 (1.45, ora României), în celula sa de la închisoare pe care o ocupa de unul singur.

"Procesul continuă. Nu există niciun motiv pentru ca procesul să fie afectat", a adăugat poliţistul, care a lucrat la acest caz.

Ram Singh, care are şi un frate inculpat în acest caz de viol, a fost încarcerat la închisoarea de înaltă securitate Tihar şi a apărut de mai multe ori în faţa tribunalului pentru ca să răspundă la capete de acuzaţii privind uciderea, violarea şi răpirea, pentru care risca pedeapsa cu moartea.

El a fost şoferul autobuzului în care tânăra, în vârstă de 23 de ani, a urcat, însoţită de prietenul său, la 16 decembrie, când se întorcea de la cinematograf.

Singh şi un grup de prieteni au băut mult în acea seară şi au decis să împrumute autobuzul, condus de către Singh la serviciu, cu scopul de a traversa oraşul pe timpul nopţii.

Grupul l-a bătut pe însoţitor şi a violat-o, bătut-o şi torturat-o pe tânără, după care a aruncat-o pe trotuar. Deşi a fost transferată într-un spital din Singapore, studenta a murit din cauza rănilor după 13 zile.

Această întâmplare, cu ecou internaţional, a bulversat India, iar numeroase voci s-au ridicat pentru a denunţa modul în care poliţia şi justiţia tratează cazurile de violenţă sexuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici