Principalul suspect în masacrul de la Bucea, identificat de Ucraina: rusul a ucis 4 bărbaţi neînarmaţi şi a furat din bunurile victimelor

Potrivit Ucrainei, principalul suspect în masacrul de la Bucea este Serghei Koloţei, comandantul unei unităţi a Gărzii Naţionale Ruse.

30667 afișări
Imaginea articolului Principalul suspect în masacrul de la Bucea, identificat de Ucraina: rusul a ucis 4 bărbaţi neînarmaţi şi a furat din bunurile victimelor

Principalul suspect în masacrul de la Bucea, identificat de Ucraina: rusul a ucis 4 bărbaţi neînarmaţi

„Primul suspect în crimele lui Bucea a fost identificat”. Anunţul a fost făcut luni seară şi a fost difuzat prin intermediul reţelelor sociale de către procuroarea generală a Ucrainei, Irina Venediktova. Este vorba, dezvăluie procuroarea, Sergei Koloţei, un comandant al Gărzii Naţionale Ruse.

„Poliţia a stabilit că pe 18 martie, Koloţei a ucis 4 bărbaţi neînarmaţi şi că la scurt timp după aceea a torturat şi a supus un civil la o simulare de execuţie”, a spus procurorul.

Potrivit rapoartelor furnizate de procuroarea generală pe Telegram, armata rusă „a forţat o altă victimă să mărturisească activităţi subversive împotriva armatei ruse. Pentru a face acest lucru, l-a bătut pe bărbat în special cu mânerul puştii. Prefăcându-se că îl executp, a tras aproape de urechea unui civil neînarmat. Verificările sunt în curs, pentru a stabili dacă acesta este responsabil pentru alte infracţiuni”.

După atrocităţile de la Bucea, militarul ar fi trimis şi obiecte jefuite la casa lui din Ulyanovsk. Postarea procuroarei pe Twitter arată şi fotografii cu soldatul în timp ce împachetează bunuri, pentru a fi expediate acasă.

Primarul municipiului Bucea, Anatoli Fedoruk, a dat în urmă cu câteva zile un bilanţ definitiv al morţilor: 412, dintre care mulţi au fost găsiţi într-o singură groapă comună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici