Principele Radu şi Principesa Margareta, întâmpinaţi la Chişinău cu manifestaţii

Principele Radu şi Principesa Margareta, aflaţi în Republica Moldova într-o vizită privată, au fost întâmpinaţi cu manifestaţii marţi, la Chişinău, de către simpatizanţi ai Partidului Comunist (PCRM).

1834 afișări
Imaginea articolului Principele Radu şi Principesa Margareta, întâmpinaţi la Chişinău cu manifestaţii

Principele Radu şi Principesa Margareta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit ziarului Komsomoliskaia Pravda, manifestanţii au scandat "Prinţ român, eşti străin! Trăiască Moldova! Plecaţi din Republica Moldova!". Ei le-au blocat membrilor familiei regale accesul spre monumentul lui Ştefan cel Mare, din centrul Chişinăului, relatează PRO TV Chişinău. Astfel, Principele Radu şi Principesa Margareta au lăsat coroana de flori lângă protestatari.

Poliţia nu a intervenit, deşi a anunţat ulterior că a solicitat Procuraturii să investigheze acest incident. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Patrulare, Diana Fetco, a declarat că "protestatarii nu au fost violenţi", deci nu a fost nevoie de o intervenţie a poliţiei. "Ambasada Romaniei (la Chişinău) ne-a cerut să asigurăm securitatea familiei regale numai la anumite evenimente", a adăugat ea.

Ulterior, Principele Radu şi Principesa Margareta s-au întâlnit cu premierul moldovean Iurie Leancă, discutând în special despre orientarea proeuropeană a Chişinăului, potrivit unui comunicat, publicat pe site-ul Guvernului Republicii Moldova.

Leancă le-a mulţumit membrilor familiei regale pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, în special pentru donaţiile făcute în mai multe instituţii de învăţământ din ţară.

În cadrul acestei întâlniri, părţile au discutat despre proiectele iniţiate datorită susţinerii financiare din partea României, cum ar fi gazoductul Iaşi-Ungheni şi reconstrucţia unor poduri. Principele Radu a declarat că susţine parcursul european al Republicii Moldova, precizând că "tot ce pare de netrecut, se poate trece".

Principele Radu şi Principesa Margareta se află în Republica Moldova într-o vizită de trei zile, urmând să viziteze Mănăstirea Curchi şi mai multe sate din raioanele Soroca, Bălţi şi Orhei.

Aceasta este prima vizită a Principesei Margareta în Republica Moldova. Potrivit postului de televiziune Moldova 1, vizita are loc la invitaţia primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă a fost decorat de către Regele Mihai I cu Ordinul Coroana României, în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii la Palatul Peleş, în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici