Prinţesa din Thailanda care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru rămâne fără sprijin politic

Partidul care a nominalizat-o pe prinţesa thailandeză Ubolratana Rajakanya pentru a candida la funcţia de prim-ministru a anunţat că va respecta dorinţa regelui, după ce s-a opus nominalizării surorii sale, şi i-a retras candidatura, precizează BBC News.

2844 afișări
Imaginea articolului Prinţesa din Thailanda care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru rămâne fără sprijin politic

Prinţesa din Thailanda care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de prim-ministru rămâne fără sprijin politic

Regele Vajiralongkorn atacase vineri solicitarea „fără precedent” a surorii sale Printesa Ubolratana pentru o funcţie politică, calificând-o drept inadecvată.
 
Candidatura acesteia s-a lovit de tradiţia familiei regale thailandeze, care nu se implică în politică. 
Potrivit unei declaraţii a palatului regal, un astfel de act ar "sfida cultura naţiunii".
 
Partidul Raksa Chart (Partidul Salvării Naţionale) care a susţinut-o a spus că a respectat "ordinul regal” cu loialitate faţă de rege şi faţă de toţi membrii familiei regale. 
 
În vârstă de 67 de ani, prinţesa Ubolratana Rajakanya Sirivadhana Barnavadi este cel mai mare copil al regelui Bhumibol Adulyadej, fost monarh al Thailandei care a murit în 2016. Ea este sora mai mare a regelui în funcţie şi ar fi candidat la alegerile din 24 martie din partea partidului aliat al fostului premier populist Thaksin Shinawatra, care a fost înlăturat de la putere în 2005 printr-o lovitură de stat orchestrată de armată. 
 
A urmat Institutul de Tehnologie din Massachusetts şi, după ce s-a căsătorit cu un american, în 1972 a renunţat la titlul regal. După divorţ, ea s-a întors în Thailanda în 2001 şi a început din nou să participe la viaţa regală.
 
Prinţesa este activă pe reţelele de socializare şi a jucat, de asemenea, în mai multe filme thailandeze.
 
Are trei copii, dintre care unul a murit în tsunami-ul asiatic din 2004. Ceilalţi doi trăiesc acum în Thailanda.
 
 
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici