Prinţul Charles: Schimbările climatice au redus resursele, amplificând conflictele şi terorismul în Orientul Mijlociu

Schimbările climatice ar putea fi unele dintre cauzele care au condus la amplificarea conflictelor şi terorismului în Orientul Mijlociu, în principal în Siria, generând criza refugiaţilor, apreciază prinţul Charles al Marii Britanii într-un interviu acordat postului tv Sky News.

340 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles: Schimbările climatice au redus resursele, amplificând conflictele şi terorismul în Orientul Mijlociu

Prinţul Charles: Schimbările climatice au redus resursele, amplificând conflictele şi terorismul în Orientul Mijlociu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat înaintea summitului ONU pe tema climei (COP21), prinţul Charles sugerează că problemele privind mediul ar putea fi cauzele conflictului din Siria.

"Asistăm la un caz clasic de evitare a abordării problemei, pentru că, oricât de urât ar fi, trebuie să amintesc că unii dintre noi am avertizat de acum 20 de ani că, dacă nu ne ocupăm de aceste probleme, vom asista la conflicte din cauza limitării resurselor, din cauza dificultăţilor generate de secetă, din cauza cumulării efectelor schimbărilor climatice, ceea ce îi obligă pe oameni să se mute", afirmă prinţul Charles.

"Există dovezi clare că una dintre principalele cauze ale ororilor din Siria, oricât de amuzant ar suna, a fost o secetă care a durat cinci-şase ani, ceea ce a forţat mulţi oameni să părăsească aceste regiuni", a precizat Charles.

Întrebat dacă există o legătură directă între schimbările climatice, conflicte militare şi terorism, prinţul britanic a adăugat: "Abia în ultimii ani, Pentagonul a început să acorde atenţie acestei situaţii. Dar sunt efecte foarte mari asupra a ceea ce se întâmplă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici