Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite e acuzat că a trimis asasini în Canada. Pe cine voia să omoare

  • Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor saudit, e acuzat că ar fi trimis asasini în Canada pentru a-l omorî pe un fost oficial al serviciilor secrete
  • Planul eşuat a venit la câteva zile după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, în Turcia, unde au fost implicaţi membrii aceleiaşi grupări
  • Asasinii nu au fost lăsaţi să intre în Canada, după ce autorităţile au observat comportamentul neobişnuit al acestora
  • Fostul oficial saudit al serviciilor secrete, Saad al-Jabri, se află în exil de 3 ani în Toronto
4227 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite e acuzat că a trimis asasini în Canada. Pe cine voia să omoare

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, este acuzat că ar fi trimis asasini în Canada pentru a-l omorî pe un fost oficial al serviciilor secrete, relatează CNN. Plângerea a fost făcută chiar de cel vizat, pe numele său Saad al-Jabri, care s-a adresat instanţei americane.

Saad al-Jabri a intrat în dizgraţie, iar eliminarea lui este dorită pentru că ar deţine informaţii sensibile despre presupuse acte de corupţie şi despre echipa personală de mercenari a prinţului numită Echipa Tigrilor, se arată în document. Totodată, fostul membru al serviciilor secrete din Arabia Saudită susţine că aceşti asasini au fost implicaţi şi în uciderea jurnalistului disident Khashoggi, în 2018, la consulatul saudit din Istanbul.

Saad al-Jabri a fugit în Canada prin Turcia, în 2017, unde a obţinut azil politic. Prinţul Mohammed bin Salman i-a trimis mesaje private în repetate rânduri, inclusiv unul în care i-ar fi spus: "Cu siguranţă vom ajunge la tine". După aceea, la mai puţin de două săptămâni de la uciderea jurnalistului, Saad al-Jabri spune că Echipa Tigrilor a călătorit în Canada cu scopul de a-l ucide.

În dosarul deschis de instanţa americană se arată că un grup de bărbaţi saudiţi, dintre care unul din acelaşi departament acuzat de uciderea jurnalistului Khashoggi, a sosit de aeroportul din Toronto, trasportând două valize cu instrumente medicale.

Autorităţile canadiene au reacţionat prompt şi le-au refuzat intrarea în ţară saudiţilor, presupuşi asasini.

Guvernul de la Riad nu a dorit să comenteze informaţiile apărute în presa internaţională despre acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici