Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, invitat în vizită oficială în Israel

Guvernul Benjamin Netanyahu i-a adresat o invitaţie pentru o vizită oficială în Israel prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman, informează site-ul cotidianului Haaretz.

862 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, invitat în vizită oficială în Israel

Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, invitat în vizită oficială în Israel

Într-un interviu acordat publicaţiei saudite Elaph, Yisrael Katz, ministrul israelian al Informaţiilor, l-a invitat pe Mohammad bin Salman, prinţul moştenitor al coroanei saudite, să efectueze o vizită oficială în Israel.

Catalogând Arabia Saudită drept lider în lumea arabă, Yisrael Katz a propus ca Riyadul să joace rol de mediator în procesul de pace israelo-palestinian.

Yisrael Katz a subliniat că Israelul vrea relansarea procesului de pace cu palestinienii.

În cursul zilei de miercuri, regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud, a comentat decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Monarhul saudit a subliniat că palestinienii au dreptul de a stabili capitala viitorului stat în Ierusalimul de Est.

Israelul încearcă să îmbunătăţească relaţiile cu Arabia Saudită pentru a contracara principalul inamic al ambelor ţări, Iranul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici