Prinţul William va deveni pilot pe un elicopter-ambulanţă

Prinţul William va începe în septembrie pregătirea pentru a deveni, din primăvara anului viitor, pilot pe un elicopter-ambulanţă, a confirmat joi Palatul Kensington.

161 afișări
Imaginea articolului Prinţul William va deveni pilot pe un elicopter-ambulanţă

Prinţul William va deveni pilot pe un elicopter-ambulanţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa britanică specula de mai multe luni în legătură cu viitorul profesional al ducelui de Cambridge, care, în septembrie anul trecut, a renunţat la serviciul în armată după şapte ani şi jumătate, dintre care ultimii trei ani i-a petrecut ca pilot de elicopter în baza Royal Air Force din insula Anglesey, din Ţara Galilor.

La finalul perioadei de pregătire, William, în vârstă de 32 de ani, se va alătura organizaţiei de caritate "East Anglian Air Ambulance" (EAAA), cu sediul la Cambridge.

Prinţul va desfăşura misiuni de urgenţă, de la intervenţii pentru acordarea primului ajutor pentru victimele unor crize cardiace, până la accidente rutiere.

Palatul regal a precizat că aceasta va fi activitatea principală a prinţului, care, însă, va beneficia de un program special pentru a-şi putea onora îndatoririle regale.

Prinţul este "nerăbdător" să deschidă acest nou capitol al vieţii sale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Palatului Kensington. El a adăugat că prinţul îşi va dona în întregime salariul de pilot (40.000 de lire sterline/ 50.000 de euro pe an, potrivit presei britanice) organizaţiei EAAA, care, de altfel, este în totalitate finanţată din donaţii.

Înainte de a-şi prelua postul - la început va fi copilot - William va trebui să treacă o serie de teste pentru a obţine licenţa de pilot civil. El va trebui să efectueze şi o pregătire specifică echipelor de salvare.

Un purtător de cuvânt al Palatului regal a subliniat că prinţul ar trebui "să se bazeze pe experienţa sa" de pilot în armată, amintind că a efectuat cu succes "peste 150 de operaţiuni de salvare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici