Problema suplimentării efectivelor NATO din Afganistan, amânată

Problema eventualei suplimentări a trupelor NATO din Afganistan nu va fi abordată de statele membre decât la finalul dezbaterii în curs pe tema raportului comandantului Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), anunţă purtătorul de cuvânt al NATO.

21 afișări
Imaginea articolului Problema suplimentării efectivelor NATO din Afganistan, amânată

Problema suplimentării efectivelor NATO din Afganistan, amânată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorii celor 28 de state membre NATO au fost informaţi miercurea trecută despre conţinutul raportului de către autorul acestuia, generalul Stanley McChrystal", a declarat James Appathurai.

În raportul de 66 de pagini, comandantul ISAF afirmă, potrivit presei, că operaţiunile din Afganistan "duc lipsă de resurse".

Fără a confirma conţinutul raportului, Appathurai a precizat că "raportul face obiectul unor consultări normale între capitalele statelor membre".

"În următoarele zile, vom discuta şi cu ţările care fac parte din ISAF dar nu sunt membre NATO. Dar nu vom discuta problema suplimentării trupelor decât la final", a explicat Appathurai.

Potrivit unor diplomaţi NATO, raportul nu intră în detalii şi nu stabileşte efectivele suplimentare necesare.

În total, în Afganistan sunt în prezent 108.000 militari aflaţi sub comandament ISAF sau sub comanda directă a Statelor Unite.

"Un eşec în combaterea insurgenţilor pe termen scurt riscă să ne aducă în situaţia în care să nu-i mai putem învinge pe insurgenţi", scrie generalul McChrystal, potrivit Washington Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici