Probleme cu dozele de vaccin anti COVID. O a treia persoană a murit în Japonia după administrarea rapelului Moderna

  • Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit după ce a făcut rapel cu serul Moderna.
  • Este al treilea deces în Japonia survenit la mai puţin de 24 de ore după administrarea serului Moderna.
  • Trei loturi de ser anti-COVID Moderna au fost contaminate cu particule de oţel inoxidabil, însă autorităţile spune că nu există vreo cauzalitate între vaccin şi decesele survenite.
2668 afișări
Imaginea articolului Probleme cu dozele de vaccin anti COVID. O a treia persoană a murit în Japonia după administrarea rapelului Moderna
Concret, bărbatul a făcut rapelul pe 11 august şi a murit ziua următoare. Nu avea probleme de sănătate, doar o alergie la hrişcă, a declarat ministerul Sănătăţii, luni, conform The Guardian.
 
1,63 milioane de doze de Moderna au fost retrase de pe piaţă după ce s-au găsit particule de oţel inoxidabil în compoziţie. Toate cele trei loturi fuseseră fabricate în Spania. Destul de târziu, întrucât peste 500.000 de oameni au fost vaccinaţi cu doze din cele trei loturi contaminate, conform ministrului însărcinat cu vaccinarea anti COVID, Taro Kono. 
 
Reprezentanţii Moderna spuneau săptămâna trecută că prezenţa oţelului inoxidabil în vaccin nu are riscuri majore pentru pacienţi şi „nu afectează rezultatul/beneficiul serului”. 
 
În august, doi bărbaţi tineri, în vârstă de circa de 30 de ani, fără probleme de sănătate, au murit la scurt timp după ce au primit a doua doză de Moderna. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici