Probleme grave în trasportul maritim internaţional: Canalul Suez este complet blocat după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat

  • O vastă navă-container a eşuat în canalul Suez, provocând un blocaj al arterei vitale pentru comerţul internaţional.
  • Nava de 220.000 de tone şi 400 de metri lungime a rămas blocată marţi în canal şi mai multe încercări de remediere au eşuat.
13279 afișări
Imaginea articolului Probleme grave în trasportul maritim internaţional: Canalul Suez este complet blocat după ce o navă de mari dimensiuni a eşuat

Sursa foto: Julianne Cona/ Instagram

Nava, care transportă sute de containere din China cu destinaţia Rotterdam, este deţinută de compania de transport maritim taiwanez Evergreen şi este înregistrată în Panama, relatează The Guardian.

Fotografiile făcute de pe o altă navă din canal, Maersk Denver, arată Ever Date-ul într-un unghi care acoperă calea navigabilă.

Autorităţile egiptene au trimis remorchere şi un excavator care încercă să excaveze pământul pentru a elibera nava.

Nu este primul incident în canalul Suez: În 2017, o navă japoneză a rămas blocată, dar a fost repusă pe curs în câteva ore.

Site-ul de monitorizare a comerţului TankerTrackers.com a precizat pe Twitter că există „o mulţime de nave încărcate” blocate la fiecare capăt al canalului.

Aproape 19.000 de nave, sau o medie de 51,5 nave pe zi, cu un tonaj net de 1,17 miliarde de tone, au trecut prin canal în cursul anului 2020, potrivit SCA. Aceasta reprezintă aproximativ 12% din volumul comerţului mondial şi este o sursă majoră de venit pentru Egipt.

Fluxurile comerciale de containere Asia-Europa se recuperează după Anul Nou Lunar, astfel încât un blocaj extins va avea consecinţe grave, deoarece ruta alternativă pe ruta Cape va fi cu o săptămână mai lentă, a declarat Tan Hua Joo, consultant la Liner Researce, potrivit Reuters.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi navigabile din lume şi leagă Marea Mediterană de Marea Roşie şi de căile de transport către Asia. Are o lungime de 190 de mile, o adâncime de 24 de metri şi o lăţime de 203 de metri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici